Районний семінар психологів

2015-04-01

/Files/images/P1011437.JPG Учасники корекційно-розвивального заняття

1 квітня 2015 року на базі ДНЗ «Дзвіночок» відбулося районне методичне об’єднання практичних психологів дошкільних навчальних закладів району. На заході були присутні 11 чоловік під керівництвом практичного психолога РНМЦПП Крюкової Людмили Олександрівни.

/Files/images/P1011559.JPG

Темою заходу стала: «Емоційно-вольова регуляція поведінки та діяльності у дітей дошкільного віку. Формування навичок позитивної поведінки засобами психогімнастики, елементів арттерапії, ігротерапії. Корекція деструктивних емоційних станів у дошкільників».

Під час практичного корекційно-розвивального заняття «Все починається з добра» зі старшими дошкільниками, які мають порушення емоційно-вольової регуляції практичний психолог Гупаленко З. П. використовувала моделювання проблемних ситуацій, їх аналіз та вирішення за допомогою лічилочок, мирилочок; ігри з програванням (за допомогою міміки, жестів) на вираження почуттів, передачу емоцій; вправи трансформування негативу в позив.

/Files/images/P1011468.JPGПеретворення негативих слів у позитивні

/Files/images/P1011480.JPGЕмоційні етюди

/Files/images/P1011491.JPGОзвучення настроїв казкових персонажів

/Files/images/P1011539.JPGРобота з тістом муле-патат

На занятті були використані арт-терапевтичні елементи, які спрямовані настимуляцію дозрівання нервової системи та сенсорних відчуттів (тактильних, зорових, слухових) за допомогою:

§ тістопластики,

§ пальчикових ігор-вправ доповнені римованими текстами, музичним супроводом.

Учасники методичного об’єднання на основі психотерапевтичної казки про Пухнастиків (Клода Стайнера) мали змогу попрацювати з тістом муле-патат виконуючи арт-терапевтичну вправу, позбавляючись власних негативних станів та переживань.

Кiлькiсть переглядiв: 240